Скільки калорій ви спалюєте на орбітреку?

Еліптичний тренажер або орбітрек відомий багатьом спортсменам як тренажер, за допомогою якого можна добре схуднути. З одного боку, ви задіюєте багато м'язів і груп м'язів, тому тренуєтеся інтенсивно швидко і спалюєте багато калорій, з іншого боку, ваші суглоби залишаються ненавантаженими, тому що вони закріплені на ножних педалях, що знижує ризик травм і дозволяє тренуватися навіть віковій категорії користувачів.

Розглянемо наступне:

1. Витрата калорій на еліптичному тренажері (таблиця)

2. Найкращі орбітальні треки для спалювання калорій

3. Скільки часу тренуватися на орбіті, щоб спалити калорії?

Ви спалюєте калорії на еліптичному тренажері?

Звичайно, кожен організм індивідуальний, і кожен витрачає енергію по-різному і з різною швидкістю. Незалежно від ваших індивідуальних особливостей, ви обов'язково спалите калорії за допомогою еліптичного тренажера.

У таблиці нижче ви можете побачити, скільки калорій ви спалюєте на орбітреку.

Споживання калорій на Орбітреку



Два фактори, які є найважливішими, - це маса вашого тіла в кг і кількість хвилин, які ви тренуєтеся на орбіті.

У таблиці вище ми взяли середні показники під час тренувань на витривалість. Це означає, що ви підтримуєте однаковий темп протягом усього тренування. Ці значення можуть відрізнятися для вас індивідуально. Також важливо враховувати, що чоловіки та жінки відрізняються за спалюванням калорій у всіх видах спорту.

З біологічної точки зору, чоловіки в середньому більші за жінок, а це означає, що вони мають більшу м'язову масу. Жінки, з іншого боку, мають в середньому більший відсоток жиру в організмі, ніж чоловіки, а це означає, що жінки мають відносно менший відсоток м'язової маси.

На жаль, ми нічого не можемо з цим вдіяти, це визначено матінкою-природою. Оскільки кожен організм побудований по-різному, в таблиці використовуються середні показники.

Ви завжди спалюєте однакову кількість калорій на крос-тренажері?

Не всі види навчання однакові. У нас різні типи м'язів, і в залежності від того, які м'язи ви використовуєте на еліптичному тренажері і як ви їх тренуєте, ви будете спалювати більше або менше калорій. Прикладом може служити різниця між марафонцями і бігунами на 100 метрів. Людина, яка професійно пробігає 100 метрів, під час забігу спалює близько 40 ккал, марафонець під час забігу спалює від 2500 до 3000 ккал. Якщо рахувати у зворотному порядку, то марафонець споживає 7,5 ккал на 100 метрів.
Це означає, що марафонець спалює в 5 разів менше калорій на 100 метрів, ніж спринтер. Тому, безумовно, має значення, який тип тренування ви виконуєте і який у вас тип м'язів.
З орбітреком у вас також є така різниця: якщо ви виконуєте інтервальні тренування, під час яких короткі періоди інтенсивних тренувань чергуються з періодами відновлення (HIIT), ви спалюєте більше калорій за допомогою орбітреку, ніж якщо ви проводите таку ж кількість часу на крос-тренажері в неквапливому темпі.

Який еліптичний крос-тренажер спалює найбільше калорій?

Якщо ви виконуєте правильні тренування, не має значення, який орбітрек ви використовуєте. Однак існують різні еліптичні тренажери, які можуть допомогти вам досягти поставлених цілей. Наприклад, є різниця між орбітреками маховика спереду і маховиком ззаду. Коли ви тренуєтеся на еліптичному тренажері з маховиком спереду, відстань, яку долають педалі, як правило, більше. Рух трохи нагадує бігові лижі. Довший поздовжній крок робить ваш Більш інтенсивне тренування.

Із заднім маховиком крок коротший, але більш округлий. Ви ніби занурюєтеся в сніг на задньопривідному орбітреку, який більше навантажує переднє стегно, ніж передньопривідний. Цей варіант може здатися трохи більш спортивним або функціональним. Рекомендуємо перед покупкою протестувати орбітрек, щоб визначити, який з них вам найбільше підходить

Крім того, існують еліптичні тренажери з додатковими програмами тренувань, такі як: iConsole, AnyRun, Kinomap та ін. Ви можете підключити свій орбітрек до планшета та виконувати додаткові тренування за допомогою програм. Це не означає, що ваші тренування будуть «кращими», але різноманітність навчальних курсів, безумовно, робить тренування веселішими!

Різниця між ккал і кДж

Між Ккал і КДЖ є суттєва різниця. Тому важливо заздалегідь перевірити в інструкції до вашого орбітального апарату, чи показує на дисплеї кількість калорій або кілоджоулів. Кілоджоуль - застаріле позначення кілокалорій. 1 кілокалорія дорівнює 4,2 кілоджоулям. Отже, якщо ваш орбітрек показує, що ви спалили 1281 кДж, це еквівалентно спалюванню 306 калорій на крос-тренажері.

Скільки часу потрібно тренуватися на орбітреку, щоб схуднути?

Хочете почати займатися спортом і схуднути? Тоді є 3 речі, які ви повинні взяти до уваги.

1. Якщо ви новачок, вам не обов'язково починати з ентузіазму, щоб займатися спортом. Кожен організм по-різному реагує на спортивні подразники, але в більшості випадків рекомендується збільшувати навантаження поступово. Це дозволить уникнути травм.

2. Одних фізичних вправ недостатньо, щоб схуднути. Важливе значення має поєднання правильного харчування. Фізичні вправи (інтенсивні) швидко виснажують запаси глікогену. Це (занадто) стрімке виснаження запасів призводить до падіння рівня цукру. Це швидко змушує нас голодувати. Будьте обережні, щоб не з'їсти занадто багато відразу після тренування. Під час цього голоду людина зазвичай з'їдає більше ккал, ніж щойно спожила. Якщо ви точно не знаєте, що їсти після тренування, протеїновий коктейль завжди є хорошим варіантом.
Тому найкраще поступово збільшувати інтенсивність тренувань і дотримуватися здорової дієти, яка дає відчуття задоволення, з натуральними та корисними жирами та невеликою кількістю цукру.

3. Мабуть, найголовніша порада: тренуйтеся із задоволенням! Немає нічого більш дратівливого, ніж небажання потрапити на орбітрек. Якщо вам подобається займатися спортом, ви, швидше за все, продовжуватимете це робити, ви будете більш схильні викладатися на повну під час тренування, і, отже, споживання калорій на орбітреку збільшиться.